2018-02-13 16:35:00

Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Ahmet Önen, Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ ) akademik danışma komisyonuna seçildi.

Akademik Danışma Komisyonuna, birçok üstün nitelikli bilim insanı arasından seçilen Doç. Dr. Önen, ülkemizin en uç noktasına kadar elektriğin kaliteli ve güvenilir bir şekilde ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüleceğini kaydetti.

Doç. Dr. Önen Akademik Danışma Komisyonu’nun, Türkiye iletim hatları sorunlarının çözümüne odaklı proje ve politikalar üreten ve uluslararası bağlantılar noktasında yaşanan problemlilerin çözümüne odaklı çalışmalar yürütme hedefinde olduğunu söyledi.

TEİAŞ Teknoloji, nüfus ve altyapı gelişmelerine paralel olarak elektrik iletim altyapılarını genişletmek, yeni iletim tesisleri yapmak, bunlara paralel olarak kendi iletişim altyapısını genişletmek, Türkiye Elektrik Sistemini uluslararası standartlarda, kaliteli, ekonomik ve güvenilir bir şekilde işletmek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Bu amaçla yeni projeler oluşturmak, bunları gerçekleştirmek ve elektrik piyasası hizmetlerini yürütmekten sorumlu olan TEİAŞ, bu görevlerini Ankara’da bulunan Genel Müdürlük ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan 22 adet İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlükleri ve 10 adet Yük Tevzi İşletme Müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştiriyor.