0000-00-00 00:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği doktora öğrencisi Arş.Gör. Mustafa ERKARTAL’ın bilim dünyasının en prestijli dergilerinden biri olan RSC Chemical Communications’da yayınlanmış olan makalesi, bu derginin 2017 yılında en çok indirilen yayınlar seçkisinde yer aldı.

Kraliyet Kimya Birliği (RSC)’nin en köklü dergilerinden biri olan Chemical Communications (ChemComm), her sene o yıl içerisinde en çok indirilen makaleleri, belli kategoriler altında yeniden yayınlayarak, o yıl içerisinde yapılan en önemli çalışmaların bilim insanları tarafından daha kolay erişilebilmesini sağlamaktadır. Deneysel çalışmalarının büyük çoğunluğu AGÜ labrotuvarlarında gerçekleştirlen ERKARTAL’ın çalışmasında, literatürde ilk defa ligand değişimi ile metal-organik çerçeve yapıların topolojilerinin de değiştirilebileceği gösterilmiştir.

Olağanüstü yüksek yüzey alanlarına ve çok iyi kimyasal, fiziksel kararlılığa sahip gözenekli metal-organik çerçeve yapılar (MOF), bilhassa hidrojen, metan gibi alternatif yakıtların depolanmasında ve karbondioksit gibi sera gazlarının tutulmasında umut vaat edici bir malzeme olarak görülmektedir.

Mustafa ERKARTAL, Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat DURANDURDU danışmanlığında kristal ve amorf metal-organik çerçeve yapıların (MOF) yapı kusurları ile fiziksel ve kimyasal özelliklerinin iyileştirilmesi üzerine teorik ve deneysel çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yayın linki:

http://pubs.rsc.org/en/journals/articlecollectionlanding?sercode=cc&themeid=2d59c1da-7ab8-465c-83a9-d90dfc78e99b