2024-05-14 16:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Usta’nın danışmanlığında, doktora sonrası araştırmacılar Dr. Tevhide Ayça Yıldız, Dr. Nilgün Kayacı ve Öğretim Görevlisi İbrahim Deneme’nin gerçekleştirdiği bilimsel çalışma ile yeni nesil optoelektronik aygıtlarda kullanılan organik yarı-iletkenlerin, çevre dostu yeşil çözücülerden proses edilebilmelerine olanak sağlayacak önemli sonuçlar elde edildi.

TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında fonlanan çalışma aynı zamanda Royal Society of Chemisry (RSC)’nin prestijli Malzeme Kimyası dergilerinden Journal of Material Chemistry C’de arka kapak çalışması ve açık erişim olarak yayımlandı.

Dergide yayınlanan makalede, günümüze kadar raporlanmış en yüksek n-tipi organik transistör performanslarından birisi vurgulanırken, gelecekteki çalışmalara ışık tutacak önemli termodinamik bulgular da sunuldu.

Prof. Usta danışmanlığındaki ekibin, özgün yüksek performanslı yarı-iletkenler geliştirilmesi ve bunların optoelektronik uygulamalarda çevre dostu, sürdürülebilir proseslerine yönelik çalışmaları ise halen devam ediyor.

Journal of Material Chemistry C dergisinde yayınlanan makaleye https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2024/tc/d4tc00324a linkinden erişebilirsiniz.