Dr.Öğr.Üyesi SAMET GÜLER | AVESİS

Dr. Öğr. Üyesi Samet GÜLER (Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı)
Doktora: University of Waterloo, Makine ve Mekatronik Mühendisliği, 2015.
Araştırma Alanları: Mobil robotlarda lokalizasyon, yön belirleme ve hareket kontrolü; Uyarlamalı kontrol; Dağınık çoklu robot sistemlerinde algı ve karar mekanizmalar

E-mail: samet.guler@agu.edu.tr

Prof. Dr. İrfan ALAN
Doktora: University of Wisconsin-Madison, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği 1993
Araştırma Alanları: Elektrik ve elektromekanik enerji dönüşümleri, elektrik makinelerinin tasarımı ve kontrolü, enerji dönüşüm problemleri, güç elektronik devrelerinin tasarımı ve kontrolü, kayıp azaltımı, verimlilik ve performans gelişimi, elektrik enerjisinin verimli kullanımı, indüksiyon ısınması.

E-mail: irfan.alan@agu.edu.tr

Prof. Dr. Evren MUTLUGÜN
Doktora: Bilkent Üniversitesi, Fizik 2012
Araştırma Alanları: Yarı İletken Kuvantum Noktacıklar metal Nanoparçacıklar Nanokompozitler Organik LED'ler Fotovoltaikler (Güneş Hücreleri) Eksitonik Plazmonik Nanoyapılar ve Işık Hasatı Uygulamaları Esnek ve Çekilebilir Elektronik Yenilikçi Aydınlatma ve Görüntü Teknolojileri.

E-mail: evren.mutlugun@agu.edu.

Doç. Dr. Sergey BORISENOK
Doktora:, St. Petersburg Devlet Üniversitesi, Fizik 1996
Araştırma Alanları: İstatiksel fizik ve uygulamalı matematik, fizikte kontrol teorisi, doğrusal olmayan dinamik, kısmi diferansiyel denklemler (PDEs), beyin dinamiği, kantitatif, EEG (qEEG).

E-mail: sergey.borisenok@agu.edu.tr

Doç. Dr.   Zafer  AYDIN

Doç. Dr. Zafer AYDIN
Doktora :Georgia Institute of Technology ABD Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği 2008.
Araştırma :Makine öğrenmesi, örüntü tanıma, biyoinformatik, işlemsel biyoloji, protein yapı tahmini.

E-mail: zafer.aydin@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Dooyoung HAH
Doktora: Korea Advanced Institute of Science and Technology, Elektrik Mühendisliği 2000
Araştırma Alanları: Optik mikrosistemler, RF MEMS, biyomedikal görüntüleme için mikrosistemler, moleküler görüntüleme, mikrosensörler, nanokompozitler, nanofotonik aygıtlar

E-mail: dooyoung.hah@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Bekir Hakan AKSEBZECİ
Doktora:Erciyes Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2011
Araştırma Alanları: Biyomedikal Örüntü Tanıma Biyomedikal İşaret ve Görüntü İşleme Biyoinformatik

E-mail: hakan.aksebzeci@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Gülay YALÇIN ALKAN
Doktora: Universitat Politecnica de Catalunya, Bilgisayar Mühendisliği 2014
Araştırma Alanları: Bilgisayar Mimarisi, Güvenilir Bilgisayar Tasarımları, Bilgisayaralarda Hata Tespiti ve Düzeltme, Paralel Bilgisayar Mimarileri, Transactional Bellek Donanımı, Düşük Güç Tüketimli Bilgisayar Tasarımları.

E-mail: gulay.yalcin@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Burak TEKGÜN
Doktora: University of Akron, ABD, 2016.
Araştırma Alanları: Elektrik makinaları tasarımı ve kontrolü, motor sürücüleri, güç elektronik devrelerinin tasarımı ve kontrolü, geniş bant aralıklı yarıiletkenlerin yüksek frekans ve yüksek güç uygulamaları, yenilenebilir enerji uygulamaları, elektrik makinalarında demir kayıplarının modellenmesi, ölçülmesi ve tahmin edilmesi.

E-mail: burak.tekgun@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Veli Tayfun KILIÇ
Doktora: Bilkent Üniversitesi, Elektrik - Elektronik Mühendisliği, 2017.
Araştırma Alanları: Radyo frekans (RF) sistemler, yakın alan ve uzak alan elektromanyetik kuplaj, RF antenler, plasmonik antenler, RF devreleri, yüksek verimlilikte indüksiyon sistemleri ve uygulamaları.

E-mail: tayfun.kilic@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Talha ERDEM
Doktora: Bilkent Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, 2016.
Araştırma Alanları:  Optoelektronik aygıtlar, LED tasarımı, renk bilimi, nanofotonik, kendinden dizilim, kolloidal nanofotonik, akıllı nanofotonik yapılar ve aygıtlar, plazmonik etkileşim, ışınımlı ve ışınımsız enerji transferi

E-mail: erdem.talha@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Burcu BAKIR GÜNGÖR
Doktora: Georgia Institute of Technology/Sabanci Üniversitesi, Bioinformatik 2012
Araştırma Alanları: Araştırma Alanları: Biyoenformatik, makina öğrenmesi, yapay zeka, örüntü tanıma, genomiks, yeni nesil dizileme, genetik bozuklukların moleküler biyolojisi, işlemsel biyoloji.

E-mail: burcu.gungor@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi M. Gökhan BAKAL
Doktora: University of Kentucky, Bilgisayar Bilimi, 2019.
Araştırma Alanları: Veri ve Metin Madenciliği, Biyoinformatik, Makine Öğrenmesi ile Bilgi Keşfi, Sosyal Medya İçerik Analizi

E-mail: gokhan.bakal@agu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Rifat KURBAN
Doktora: Erciyes Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği, 2012.
Araştırma Alanları: Optimizasyon Algoritmaları, Makine Öğrenimi, Görüntü İşleme, Bilgisayarla Görme, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti, Anten Dizi Tasarımı ve Su Yönetimi.

E-mail: rifat.kurban@agu.edu.tr