YÜKSEK LİSANS:
- Yüksek Lisans Programında derslerle beraber tez ve uzmanlık alan derslerini de alabilir miyim? Bu durum programı bitirme durumumu nasıl etkiler?
- AGÜ Yüksek Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler “597 kodlu Special Topics” ve/veya “599 kodlu M.Sc. Thesis” derslerini aldıkları dönemlerde, gerekirse seminer dersi ve başka kredili dersler de alabilirler. Ayrıca, AGÜ Yüksek Lisans programına kayıtlı bir öğrenci tez savumasını yaptığı dönemin sonunda mezuniyeti için minimum gereklilik olan 7 ders, 1 seminer, 1 uzmanlık alan dersi ve 1 terz dersini bitirebilmek kaydıyla, derslerle beraber tez dersi alıp, o dönemde tez savunmasını yapabilir.
- Tezli yüksek lisans programında mezun olabilmek için bir ortalama şartı var mıdır?
- Tezli yüksek lisans yapan öğrencinin, mezun olabilmesi için GANO’su 3.00'dan az olamaz, eğer az ise öğrenci ortalama şartını sağlayıncaya kadar tekrar veya yeni ders almak zorundadır.
- Tezli yüksek lisans programından en az kaç dönemde mezun olabilirim? Azami süre ne kadardır?
- Tezli yüksek lisans tamamlama süresi azami üç yıldır. Yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerin tümünü yerine getiren öğrenciler en az üç yarıyılda mezun olabilirler.
- Tez Danışmanımın en geç ne zaman kadar belli olması gereklidir? Bunun için ne yapmam gerekir?
- AGÜ Yüksek Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler en geç ikinci dönemin sonuna kadar bulundukları Anabilim Dalına “Tez Danışman Atama Dilekçesini” verir. Bu dilekçe örneği Enstitü sayfasından (Form 1) indirilebilir ve Tez Danışman olurunu içermelidir. Bu dilekçeyi Anabilim Dalları en geç 3 gün içerisinde Enstitüye üst yazı ile iletir. Tez danışmanı Enstitü Yönetim Kurulu (EYK) kararı ile atanan öğrencilerin ders danışmanı düşer ve artık resmi olarak tez danışmanı öğrenci sisteminde görünür. (NOT: Öğrenci “Tez Danışman Atama Dilekçesi (Form 1)”ni, “Yüksek Lisans Tez Öneri Formu (Form 3)” ve “Yüksek Lisans Tez Öneri Formu Dilekçesi (Form 2)” ile beraber verebileceği gibi isterse bu son iki formu (Form 2 ve 3) vermeden önceki bir tarihte de verebilir)
- Tez Danışman atanması ile beraber hangi dersleri alma zorunluluğum vardır?
- Öğrenci tez danışmanlarının atandığı dönemden başlayarak her dönem tez danışmanı adına açılmış “597 kodlu M.Sc. Special Topics” ve “599 kodlu M.Sc. Thesis” dersine kayıt olmak zorundadır.
- Ders Danışmanı Nedir ve ne kadar süre ile ders danışmanı görev yapar?
- Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler için ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı, ilk dönemden itibaren geçerli olmak üzere ve öğrencinin hangi dersleri seçmesi gerektiğini yönlendirmek üzere öğrencinin bulunduğu Anabilim Dalından birders danışmanı atar. Öğrenci ilk dönemini (ve uygun görülürse ikinci dönemini de) bu ders danışmanı ile tamamlar. Ders danışmanı atanması EYK gündemine gelmez ve Enstitü’den herhangi bir onay gerektirmez. Öğrenci en geç üçüncü dönemin başından itibaren ilgili yüksek lisans programına tez danışmanı ile devam eder.
- Yüksek Lisans Tez Öneri Formu’nu ne zaman teslim etmem gerekir? Bu form resmi olarak Tez aşamasına geçmem için gerekli midir?
- AGÜ Yüksek Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler en geç ikinci dönemin sonuna kadar “Yüksek Lisans Tez Öneri Formu (Form 3)”nu Anabilim Dalı tarafından verilen formatta hazırlayarak Anabilim Dalına “Yüksek Lisans Tez Öneri Formu Dilekçesi (Form 2)” ile beraber sunar. Bu dilekçe ve tez öneri formu örneği Enstitü sayfasından indirilebilir ve her iki form da Tez Danışman olurunu içermelidir. Bu dilekçeyi Anabilim Dalı en geç 3 gün içerisinde Fen Bilimleri Enstitüsüne “Anabilim Dalı Akademik Kurul Kararı” ve üst yazı ile birlikte iletir. Tez öneri formu EYK kararı ile onaylanır ve öğrenci resmi olarak ilgili programda yüksek lisans tez aşamasına geçer.